Gasthuisstraat 30 8520 Kuurne 056 71 10 32 centrumschool.kuurne@telenet.be
affichev1kopie-1024x724-300x212

                     

dsc_8711

Klik op de foto om het volledige album te bekijken.

affichev1kopie-1024x724

Kerst vieren in een weeshuis is bepaald geen feest!  De kinderen gaan gebukt onder de strenge regels die de leiders van het weeshuis ze opleggen. Zelfs door de engelen, die de kinderen speciaal komen toezingen, laten ze zich niet troosten. Als het ze te machtig wordt, lopen de kinderen weg uit het weeshuis, het bos in. […]

dsc_0027

                De sirene loeide, de zwaailichten hadden een blauwe gloed, … Daar kwam de ambulance aangereden, vol gewonde pieten. Een dak kan heel hoog en glad zijn. Gelukkig waren alle pieten fit genoeg om de sint te helpen bij zijn bezoek aan onze school !

hij-komt-eerste

Hij komt, hij komt… Sinterklaas is in het land. Tijdens de lessen W.O. leerden de kinderen over het paard ‘Slecht weer vandaag’, de schoenen van de Pieten, de boot van de Sint,… Maar we bakten ook heerlijke speculaaskoekjes! We zijn er zeker van dat de Sint ze ook lekker vindt!

halloween-eerste

Hoekenwerk halloween Meetstanden Drama rond ‘de Sint’ (klik op de foto om het volledige album te bekijken)

grootouderfeest

Grootouderfeest in de kleuterafdeling : talenten in de kijker, vanuit het hart naar voor gebracht, voor een dankbaar publiek ! (klik op de foto om het volledige album te bekijken)

bos-eerste

Maandag 17 oktober hoorde je al van ver de laarzen van de kinderen van het eerste leerjaar. We gingen samen naar het Polygoonbos in Zonnebeke. In de voormiddag gingen we op verkenning in het bos. Tijdens de leerrijke en actieve boswandeling leerden we heel wat bij over de natuur. Daar hield het niet bij op: […]