Gasthuisstraat 30 8520 Kuurne 056 71 10 32 centrumschool.kuurne@telenet.be
dsc_0027

De sirene loeide, de zwaailichten hadden een blauwe gloed, … Daar kwam de ambulance aangereden, vol gewonde pieten. Een dak kan heel hoog en glad zijn. Gelukkig waren alle pieten fit genoeg om de sint te helpen bij zijn bezoek aan onze school !

hij-komt-eerste

Hij komt, hij komt… Sinterklaas is in het land. Tijdens de lessen W.O. leerden de kinderen over het paard ‘Slecht weer vandaag’, de schoenen van de Pieten, de boot van de Sint,… Maar we bakten ook heerlijke speculaaskoekjes! We zijn er zeker van dat de Sint ze ook lekker vindt!

halloween-eerste

Hoekenwerk halloween Meetstanden Drama rond ‘de Sint’ (klik op de foto om het volledige album te bekijken)

grootouderfeest

Grootouderfeest in de kleuterafdeling : talenten in de kijker, vanuit het hart naar voor gebracht, voor een dankbaar publiek ! (klik op de foto om het volledige album te bekijken)

bos-eerste

Maandag 17 oktober hoorde je al van ver de laarzen van de kinderen van het eerste leerjaar. We gingen samen naar het Polygoonbos in Zonnebeke. In de voormiddag gingen we op verkenning in het bos. Tijdens de leerrijke en actieve boswandeling leerden we heel wat bij over de natuur. Daar hield het niet bij op: […]

2016-10-24-09-20-17

Spelletjesvoormiddag in de kleuterafdeling : Onder begeleiding van grootouders en ouders kunnen alle kleuters van jong tot oud kennis en vaardigheden ontwikkelen, leren omgaan met winnen en verliezen maar vooral plezier beleven !

img_2311

In groepjes construeerden onze zesdes een pomp die water van de ene naar de andere plaats brengt. Het was bij momenten dweilen met de kraan open, maar elke groep leverde een prima constructie en idee af. Creativiteit en probleemoplossend denken staan centraal in dit boeiende project!

bosdag-2de

Op maandag 10 oktober gingen we naar het bos en deden we er hele leuke dingen. We hebben vele diertjes gevonden en we hebben ook enkele mooie paddenstoelen gezien. In de namiddag mochten we vrij spelen in de speelzone in het bos. Het was een super leuke dag.

dscf4950

Wij zijn op 30 september naar de Kermis geweest. We mochten kiezen tussen de botsauto’s en de vliegertjes. Het was een super leuke namiddag.