Gasthuisstraat 30 8520 Kuurne 056 71 10 32 centrumschool.kuurne@telenet.be
klas d

(klik op de foto om het volledige album te bekijken)

klim

De kleuters kregen de opdracht om een klimparcours te bouwen met de banken en de stoelen uit de klas.Ze gingen onmiddellijk aan de slag. Er werd druk overlegd en vooral veel geklommen.

dsc09641

De week voor de paasvakantie vertrokken de 5de klassers traditiegetrouw op sportweek. Op het programma stond o.a. bounceball – tjoekbal – tikrugby-badminton – estafette – baseball… Sporten werd afgewisseld met les in de oude voetbalkantine. Dankzij een stralend zonnetje konden we over de middag buiten picknicken. Op vrijdag fietsten we naar de Gavers waar we deelnamen […]

paaseieren

Joehoew, de paashaas is paaseitjes komen strooien in de schooltuin. Met veel plezier zochten we ze allemaal bij elkaar. Na goed zoeken werden ze in onze zelfgemaakte paasmandjes gestopt. Thuis zal dit lekker smullen worden.

img_0799

                  Op donderdagnamiddag 27 maart bezochten we het VTI in Harelbeke. We leerden er elektrische schakelingen maken en deden aan houtbewerking. Op vrijdagnamiddag 28 maart trokken we naar Spes Nostra Kuurne. We werden er in verschillende groepen verdeeld: Latijnse les, Franse les, kookles, handel, … Een boeiende […]

dscf0283

De kleuters mochten naar aanleiding van het thema ‘Pasen’ chocolade eitjes meebrengen naar de klas. Daar proefden we uitvoerig van. We hadden zoveel chocolade dat we niet alles zo konden proeven. We zochten naar een oplossing en vonden die. Samen met de 3 eerste kleuterklassen maakten we lekkere, verse chocolademelk. Mmmmmm, wat was dit lekker.

playback

Vorige week vrijdag was er in het 2de leerjaar een playbackshow. Het was superleuk! Plots zagen we echte rocksterren en profdansers verschijnen. Sommigen waren wel een beetje nerveus, maar eens op het podium verdwenen de zenuwen als sneeuw voor de zon. (klik op de foto om het volledige album te bekijken)

lentefeest-warande-14-190

Zaterdag 15 maart was de voorbereidingsdag van het lentefeest voor het 1ste leerjaar. Enkele sfeerbeelden van die dag. Proficiat Robin!

samenwerken zedenleer

Samenwerken: sommige dingen slagen enkel als je samenwerkt, sommige dingen zijn gewoon leuker als je ze samen doet. De opdracht was, maak foto’s die over samenwerken gaan. (klik op de afbeelding om alle foto’s te bekijken)