Gasthuisstraat 30 8520 Kuurne 056 71 10 32 centrumschool.kuurne@telenet.be
dscee

                Deze week leerden we het proces van zaadje tot plantje. We zaaiden tuinkers, radijsjes, tomaat en we zagen de evolutie van bloembol tot paasbloem. Enkele kleuters maakten een bloempotje en zaaiden er tuinkers of radijsjes in. In de onderzoekshoek bekeken de kapoenen zaadjes van naderbij en in […]

web

                Tijdens de week na de krokusvakantie was Leon jarig, hij is 5 jaar geworden. We leerden over water en leerden dat we zuinig met water moeten omspringen. Ook was er de bewustmakingsdag waar we een heel leuk toneeltje zagen gespeeld door mevrouw Drupje. Tijdens de tweede week […]

afrika

Juf Sophie leerde ons op een speelse manier Afrika beter kennen. We brachten oa. een bezoekje aan de wereldwinkel waar we leuke opdrachtjes moesten uitvoeren ! En op de djembé spelen vonden we natuurlijk de max ! (klik op de foto om het volledige album te bekijken)

gebekken L1

Is het leuk of net niet leuk om er gek uit te zien? (klik op de foto om het volledige album te bekijken)

blik 3b

Expressieve opdracht: zet de woorden om in beelden. (klik op de foto om het volledige album te bekijken)

logo nieuw vierkant

           

superhelden pk1b

‘k Zag 2 helden, superhelden die de mensen helpen. Ze zijn niet bang, ze zijn zo stoer. Ze liggen altijd op de loer. Ze vliegen hier, ze vliegen daar. Ze vliegen samen door elkaar. (klik op de foto om het volledige album te bekijken)

carnaval pk1b

Tijdens het thema carnaval was het soms wat schrikken! Zo liep er plots een leeuw rond in onze klas. Gelukkig was er nog een clown die de leeuw kon temmen. (klik op de foto om het volledige album te bekijken)