Gasthuisstraat 30 8520 Kuurne 056 71 10 32 centrumschool.kuurne[at]telenet.be
Platteland dag 1

Maandenlang naar uitgekeken… en dan was het vandaag eindelijk zo ver. We vertrokken op plattelandsklassen. Na een halfuurtje dolle ambiance in de auto, kwamen de leerlingen aan in Woumen. Mathilde van het Blosocentrum ontving ons met open armen. We mochten onmiddellijk aan de slag met het opmaken van onze bedden. Voor sommige leerlingen werd het een echt gevecht met hoeslaken en kussensloop. Na een rondleiding op domein en wat vrij spel, gingen we aan tafel voor kalkoenschnitzel met broccoli en worteltjes.

Na een korte pauze mocht groep B al de fiets van stal halen om naar de Ijzertoren te vertrekken. Ondertussen was het zonnetje van de partij en fietsten we met de wind in de haren naar Diksmuide. Aan de voet van de toren wachtte gids Kris ons op en vertelde ze heel boeiend over de Eerste Wereldoorlog. Op de top van de toren hadden we een prachtig uitzicht! Genieten…

Groep A trok naar de stallen om kennis te maken met de pony’s. Direct werd gestart met de verzorging en het zadelen van de dieren, om dan ook de piste in te gaan. Vanaf dag 1 werden de kinderen al uitgedaagd om allerlei kunstjes te doen op de pony. En dat ging vlot! Heel vlot!

Na een spelletje honkbal gaan we straks allemaal heel flink slapen…

(klik op de foto voor het volledige album)