Gasthuisstraat 30 8520 Kuurne 056 71 10 32 centrumschool.kuurne@telenet.be
affiche prinses eigenwijs

                  De kerstdagen komen eraan op het koninklijk paleis. De koningin is in haar nopjes, want een lekkerbek als zij houdt van smulfeestjes! De lakeien zijn druk in de weer om het paleis er picobello te laten uitzien ! En de koning? Die is – zoals altijd – de kalmte […]

STEM

Techniek en wetenschap, STEM in de Centrumschool. Kleuters lichten even hun plannen toe aan de minister en krijgen zelfs spontaan haar medewerking tijdens de uitvoering !

ad72e358-22d4-11e2-9633-3378d49f31de_original

                        Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits lanceert actieplan Techniekcoaches in Kuurne Kinderen uit het basisonderwijs de liefde en de kennis meegeven voor techniek en technologie. Het is een belangrijke doelstelling van het onderwijs. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits stelt op vrijdag 14 […]

KleinFormaat-7

Op vrijdag 24 oktober organiseerden de OO’s de eerste “bjètentocht’. Zo’n kleine 300 deelnemers maakten een griezelige wandeling en werden nu en dan getrakteerd op een lekker hapje of drankje. Klik op de foto om alle griezels (en mindere griezels) te bekijken.

DSCF1667

Als afsluiter van ons W.O.-thema ‘Kom binnen in onze klas!’ organiseerden de kinderen van het eerste leerjaar zelf een receptie. Na het maken van overheerlijke hapjes, het vouwen van servetten,… kwamen enkele kinderen van de andere klas op bezoek om feest te vieren. Een leuke afsluiter voor de herfstvakantie!

DSC_0697

Baby Nelson op bezoek!Noah werd in augustus grote broer! Baby en mama kwamen op vrijdag 24 oktober eventjes op bezoek in klas! Wat is de baby klein! Kleine handjes, kleine voetjes,… NOGMAALS EEN DIKKE PROFICIAT AAN NOAH EN ZIJN MAMA EN PAPA!

uitnodiging-grootouderfeest-leerkrachten

Grootouderfeest in de kleuterafdeling op 18 november. De kleuters, hun juffen en directeur Koen nodigen alvast alle grootouders uit op hun groots schlagerfestival ! (klik op de uitnodiging om meerdere foto’s uit de fotoshoot te bekijken)

Rap-81057

               

IMG_0977

              Naar aanleiding van het weekend ‘Buren bij kunstenaars’, trokken de zesdes op vrijdag 17 oktober naar 3 Kuurnse kunstateliers. De kunstenaars stelden er ter plaatse hun creaties en werkwijze voor. ‘s Voormiddags bezochten we Edgard Defoort. Zijn oeuvre bestaat hoofdzakelijk uit klassieke en abstracte beeldhouwwerken. Hij vertelde ook […]